Al Bithnah Fort Fujairah

Het fort is gelegen in het dorpje Al Bithnah, 13 kilometer ten westen van de stad Fujairah tussen de Haam Valley en groene oases. In 1735 is het gebouwd door de heersers van het oostelijke emiraat. Het fort kent een lange geschiedenis van oorlogen en veldslagen in de regio aan het einde van de 18de eeuw. Vanwege zijn strategische positie diende het als verdedigingsfort. De oude burcht was de hoofdstad van het emiraat en speelde een belangrijke rol bij de afweer van vijanden en beschermde de inwoners van de stad Fujairah voor veel indringers.
Het gebouw heeft een trapeziumvormige structuur. Aan de noordzijde bevindt zich een ronde toren met drie verdiepingen. De toegang tot het fort bestaat uit een poort van slechts één meter hoog, die naar een ruimte leidt die Fort Plate wordt genoemd. De ronde toren heeft acht vensters verdeeld over alle zijden, waardoor de vijand aan alle zijden bewaakt en aangevallen kon worden met kanonnen en geweren. Vanwege de 20 meter hoge toren was de verdediger altijd in het voordeel.
De burcht is vernietigd in de begin jaren zeventig tijdens de regeerperiode van Sheikh Mohammed bin Hamed Al Sharqi en daarna in 2012 herbouwd inclusief de beide hoofdtorens door deze Sheikh. Het is met gebakken klei en keien opgebouwd.

SANYO DIGITAL CAMERA

Dit bericht werd geplaatst in Culture, Leisure en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s